4.08.2013

Avui, hem anat a l'hort


L'equip de migdia de l'escola d'educació especial on treballo, rotem pels diferents espais on tenim distribuits els nens i nenes d'una a tres, segons les necessitats de cadascú d'ells i elles. Tenim tres de ben definits, un d'ells és el pati, on l'objectiu és gaudir de la natura i el lleure (si el temps ho permet, perquè portem uns dies...)
Aquesta setmana li toca organitzar activitats a la "Glorieta" i, si es pot, al menys un dia, m'agrada anar a l'hort, que el treballen dues aules: Jardiners i Reporters :-)
Aquest hort té dos espais; un d'hortalisses i verdures i altre de plantes aromàtiques, és d'aquest últim on l'equip del migdia ens vam comprometre a tenir-ne cura; arrenquem les herbes, collim branques seques... De pas també agafem alguna branqueta i donem a ensumar, tocar, veure, expliquem les seves qualitats... i de vegades també fem infusions, avui hem agafat menta i farigola. 
A més a més hem vist les faves i els pèsols del costat que estan  en plena temporada i hem aprofitar per a explicar una mica quina classe de verdura són, les hem tocat, les hem obert per a veure els grans i, fins i tot, classe de gastronomia! Tot recordant que el plat típic del Maresme es sípia amb pèsols.
Ens ho hem passat d'allò més bé petits i grans, coneixement del medi... Sovint som feliços amb coses tan petites...
Avui, hem anat a l'hort!

3 comentaris:

joan gasull ha dit...

avui et puc dir que vens de l'hort o que t'han portat a "al huerto"....
bona feina, com sempre

Joana ha dit...

Gaire bé ho puc olorar... :)
Segur que ho han passat molt bé.

Glòria ha dit...

;-), Totalment, Garbí. Gràcies amic.
Una passada Joana, com gaudeixen de tots els sentits i, jo també m'ho passo molt bé, la vena que tinc de poble... ;-)
Petons a tots dos.