12.12.2012

Extra, extra!

Ara ve Nadal, matarem el gall... El matarem?
Els treballadors "normals" teníem de fa anys i panys drets adquirits, no els aniré enumerant pas, però si podria dir quelcom sobre les pagues extres de juny i de Nadal d'enguany.
Dins d'una empresa que té diferents departaments, un d'ells una bona part són funcionaris, l'atra, com la resta de companys i companyes. Per situació econòmica delicada de la mateixa, la direcció va prendre mesures dràstiques (que tampoc cal enumerar). Els funcionaris ja no van cobrar l'extra de juny (aquí no crec pas que la decissió fos de l'empresa...) i, tinc entés que tampoc cobraran la de Nadal; la resta... Qui ho sap? Després de converses de la direcció amb el comité d'empresa van arribar a un acord, només cobrarien de les extres de l'any la meitat; pel juny els van ingressar el 50%, del 50% restant, 25% a fons perdut, l'altre 25% a gaudir en dies de festa, difícils d'aprofitar d'altra banda per part de molts treballadors/res perquè no hi ha suplències... Al desembre, el sou del mes que cobrin!
Tot això m'ha vingut al cap arran de llegir aquest article, una extra que ve i se'n va, ve i se'n va...
Extra, extra! L'extra, una "suerte que viene y va"?


4 comentaris:

joan gasull ha dit...

fa fàstic que hi hagi tants diners per els bancs i al poble ens donin pel davant i pel darrere

Glòria ha dit...

I pel darrera i pel davant, tens raó, Garbí :-(

Joana ha dit...

Jo crec que s'està abusant, i molt, dels treballadors i treballadores.
Però molt!

Glòria ha dit...

Com ho saps, Joana! Aquest Sr. s'escuda darrera del "i si sno, entregaré les claus" amb tot el que conlleva... Xantatge emocional :-(