12.30.2012

"Cotilleo"


¡"Marchando una de cotilleo!
És normal quan acaba l'any fer balanç de lo positiu i de lo negatiu que hi ha hagut al llarg del mateix. També és normal a la premsa destacar les notícies sensacionalistes; ja, normalment embolicada, ara tot són "cotilleos", com si tinguessin el secret i ha arribat l'hora d'escampar-ho. Perquè ja sabeu què és un secret, oi? El secret és quelcom que es diu a tothom, però en veu baixa. D'aquí als enrenous i malentesos només hi ha un pas...
Avui he començat el repàs de la premsa per La Vanguardia Digital, em trobo, a part de notícies molt desagradables i indignants com aquesta, I aquest "carroñero" qui és? 
Després les típiques de quan arribes al futbol, que sembla com si tot fos de color de rosa, la crisi acabada i tothom feliç i content... En fi! El que deia, que també et trobes això, safareig al més pur estil: com ara, o aquesta o aquesta, altra.
De veritat això són notícies de diaris seriosos? O del : "Hola, tengo Lecturas que podrás leer en 10 Minutos, ven Pronto..." . Sort que entre mig et trobes de les que paguen la pena, com aquesta o aquesta
Tot això sense sortir del mateix diari, ara a repassar la resta de la premsa!
Et dic un secret?

9 comentaris:

XeXu ha dit...

La premsa, com la tele, sembla que està canviant a pitjor els darrers temps. Però bé, em temo que només s'adapten al que la gent demana. Aquestes tafaneries que dius, per exemple, són les notícies que busquen les meves companyes de despatx quan tenim alguna estona lliure. Les notícies serioses tothom les llegeix pel seu compte.

Glòria ha dit...

També tens raó, no va ser Tele5 líder d'audièncias enguany? En fi, cotilleo d'escala o de poble petit...

Joana ha dit...

Poca gent sap guardar un secret.
I cada vegada, el cercle per explicar és més petit.
Si no vols que una cosa se sàpiga, que no surti dels teus llavis.
Avui m'he ben adormit... però no ho diguis a ningú! :)
Bon dia!

Glòria ha dit...

La cosa consisteix en la discreció de la persona que li dius el secret. Nosaltres som discretes, oi Joana?
Calla, que jo m'he llevat a les set, yuju!!!
Bon dia, amiga.

Javier R. T. ha dit...

Lo malo no es que el secreto se divulgue (que también), sino que además se transmita aderezado de malicias. Por ejemplo, A dice a B que Paulina se va a divorciar; y, luego, B dice a C que la tal Paulina se va a divorciar porque su esposo es sarasa; hasta que que el secreto llega a Z (porque se lo ha dicho Y) y resulta que Paulina se divorcia porque su marido se ha enamorado de un cura que maltrata a la sacristana.
(Por cierto, entre las dos noticias buenas que resaltas se presenta un verbo que asusta y se escribe sin comillas: "desestacionalizar". ¡Uf!
¡Cómo chirría el titular!).

Glòria ha dit...

¡Vaya cotilleo te has marcao! Desestacionalizar: fuera de estación (invernal) cógelo por ahí

Javier R. T. ha dit...

¡Claro que he cogido por ahí lo "desestacionalizar"! Pero a veces es conveniente emplear más de dos palabras como, por ejemplo, "fuera de temporada".
Es que algunos plumillas...

Javier R. T. ha dit...

Ya que te refieres a Tele 5 diré que eso no tiene nombre. Cuando en el 82 voté al PSOE de Felipe fue, entre otras razones luego también frustradas, porque no era partidario de las televisiones privadas. Decía que íbamos a acabar como en Italia: con una televisión por pueblo. Y sí: tenía razón. Lo que no alcancé a prever es que casi casi íbamos a tener una televisión por barrio. Y todas de baja estofa.

Glòria ha dit...

Je je je, mi pueblo no tiene... Pero sí, tienes razón.