8.31.2011

Se acabaron las fiestas, y las vacaciones...

Pues sí, después de casi dos meses, mañana... ¡La vuelta al cole!
En estas siete semanas de descanso ha habido de todo, posiblemente (casi seguro) más de bueno que de malo; pero como se dice por ahí, siempre has de decir que todo te ha ido muy bien, las personas que te quieren se alegran, a las que te odian... les molesta. Diré que este verano ha sido genial, buenísimo, fantástico, estupendo, aunque haya habido de todo: luces y sombras, sonrisas y lágrimas, gustos y disgustos.
Y como decía la canción: "Cuando llegue Septiembre, todo será, maravilloso".

8.10.2011

Amb la maleta feta de nou!

Bé família, amb les maletes fetes de nou, i sense haver de facturar-les, m'acomiado fins a finals de mes.
Quan encara somio a les nits amb tot el que he vist, viscut i trepitjat aquesta intensa setmana passada a Itàlia, ja estic canviant el xip per a conviure amb la meva gent del poble.
A la maleta, a més a més de tot el necesari per a tres setmanes, em duc el TDT per a la TV que tinc a l'habitació, els avis encara no me l'han posat... Un llibre d'intriga de 1561 pàgines, d'aquells fàcils que no et fan pensar massa, el banyador (per si algun dia surt el sol i em ve de gust), i tangible, poc més. La resta, la porto a la intenció: dies de descans, retrobades amb familiars, amics, coneguts, sortides curtes; i festes, tot i que una ja no està per a tanta festa. Ah, i enguany una novetat, uns amics m'han dit que vindran de visita, serà veritat?
Avís a "los amigos de lo ajeno", la casa no es queda sola, n'hi ha dues persones que no tenen vacances

8.08.2011

Pel ulls d'un italià...

La Nit Boja de Les Santes de Mataró, s'està convertint, literalment, en boja... Posem una mica d'humor!
Així és com l'explicava un noi italià a la seva germana per telèfon, com l'havia vist ell, per primera vegada enguany:
"Primero se pasan dos horas saltando, después ponen fuego en unos palos y persiguen a la gente que se tienen que ir corriendo a esconder. Las Santas (la família Robafaves) van bailando con gente dentro. Hasta las abuelas van borrachas, y al final se ponen a bailar debajo de unos chorros de agua".
Què us sembla?

8.07.2011

Bella, Itàlia!

Quan després de fer una bona tria de fotografies, et queden unes 400, és difícil posar una al post que vols escriure, per a il·lustrar el que has vist en una setmana de viatge per La Toscana. Al final, em quedo amb aquesta, feta des de San Gimignano.
Han estat uns dies molt intensos viscut a unes terres amb molta història. No sé pas la d'Esglèsies, Catedrals, Basíliques, Museus, Convents, Palaus, Castells, Torres... que he arribat a veure (i els que m'han quedat sense...). He aprés a diferenciar per les almenes si la població va ser amiga o enemiga del poder de l'Esglèsia (güelfes o gibelines). L'origen etrusc, tant de La Toscana com de l'Umbria; des que vaig llegir fa anys aquest llibre, m'atreia. Terra de colines i guerrera.
He de dir que no em penedeixo d'haver fet el viatge programat. Complicat ho hagués tingut per a informar-me de tot el que m'han explicat; amb "el pinganillo" a l'orella, a cada ciutat un/a guia local, ens comentava els origens, la història... Una vegada més es confirma el subtítol del blog Glorieta: "Cuanto más sé, más cuenta me doy de lo que no sé".
L'experiència d'anar en grup amb gent que acabes de conèixer també ha estat molt positiva, com sempre, acabes fent el "teu grupet".
El temps, boníssim, com el títol de la pel·lícula: "Bajo el sol de La Toscana"!
Gana no he passat pas, pizzes i pasta a dojo; i no m'he deixat res pel camí, les pizzes les porto al voltant de la cintura ;-)
Un viatge molt recomanable! Ara a descansar uns dies al poble...

8.06.2011

Jo estimo l'euskera!

Aquest podria ser el lema del meu nano: jo estimo l'euskera! I si no, mireu aquest vídeo resum d'una entrevista que li van fer a Euskal Televista. Després l'han fet dues més: una d'altra cadena de TV i d'una emisora de ràdio, je je je. Es veu que ha xocat això de que un català estigui interessat per l'euskera... I jo, encantada de la vida.
A casa, agraden les llengües!