5.28.2011

Un abans, i un després


Que tot ha anat canviant i adaptant-se als nous temps, és una realitat; podríem fer un llarg llistat: en mitjans de transport, de comunicació, etc. Però avui estava pensant en la manera de fer-te un recordatori...
Encara veig la imatge de ma mare treint-se el mocador de la butxaca, i portant un nus a cada punta o dos, el problema venia quan deia: "ara no recordo perquè el vaig fer...". d'això, hem passat a l'agenda electrònica, guau! He de dir que jo encara faig servir la de paper, mira, en algunes coses sóc tradicional. També faig servir el calendari de la cuina, tot encerclant el dia, amb l'hora i el motiu del recordatori, el nus al mocador no, entre altres coses perquè els porto de paper :-).
I el que més faig servir, i que per molts anys, és la memòria. De vegades no voldria tenir-ne tanta...

5.23.2011

Un projecte que es fa gran...

Amb aquest LipDub, Flashmob i passe de fotos, tot acompanyats per en Cireret (figura ideada per a fer el canvi), diem adéu a l'antic edifici al centre de la ciutat de l'Escola d'Educació Especial, L'Arboç de Mataró; de pas que diem un hola al nou, a Vallveric.
L'essència, la mateixa. Donar eines, somriures i benestar a nens i nenes que sempre, sempre, somriuen...

5.18.2011

Mi pueblo, político

Ayer recibí por correo convencional la publicación mensual de mi pueblo, por internet ahora en versión PDF. Como no, las elecciones, las lista de candidaturas y los programas, ocupan algunas páginas. Seis candidaturas en una localidad que no llega a los 1500 habitantes...
Cosas que han despertado mi atención:
Si la Ley de Igualdad, impuso paridad en el 2006 ¿Se habrán enterado los del PP? Si no recuerdo mal las mates, siete y dos son nueve, por lo tanto no 60% - 40%, medida que promulga dicha Ley para evitar la descriminació entre hombres y mujeres.
El PAR, sí cumple con esta Ley; cinco mujeres, cuatro hombres, bien. Y a favor de la mujer, fenomenal.
Del resto de candidaturas lo ignoro porque solamente ponen los nombres de la personas que encabezan la listas.
Y que dos partidos de izquierdas estén encabezados por mujeres; Isabel lecha por el PSOE y Pili Gràcia por Izquierda Unida, igual que hace cuatro años. Adelante chicas, ojalá ganéis y podaís formar un Gobierno de izquierdas en el Mas.
En fin, el 23 de Mayo ya se sabrá.

5.12.2011

Mataró, ciutat viva

Ahir al vespre escoltava dir a alguna persona que Mataró era una ciutat avorrida, em vaig quedar a quadres pensant: estarà parlant d'una altra ciutat?
Jo la trobo ben viva, on cada setmana passen moltes coses (cert que també s'ha de tenir un interés per conèixer-les...). Que els hi diguin als meus nebots (i això que viuen a una ciutat del Baix Llobregat on també hi passen), que quan venen a passar el diumenge, em diuen: tia, a Mataró sempre hi ha coses interessants per a veure! Ja tens a la tieta dient: anem a veure això, allò? Tant, que l'última vegada em van dir: avui no, ens quedem a casa descansant i parlant... :-)
Jo em perdo moltes, i últimament més, una no dóna a l'abast. Quasi agraeixo les tardes de diumenge quan em quedo a casa planxant i preparant el dinar pel dilluns.
Mataró, una ciutat que bull!!! Surt al carrer i gaudeix-la!!!

5.10.2011

Fer campanya

Per a mi fer campanya, vol dir dur a terme els compromisos que has adquirit amb la persona, projecte, partit... amb que et sent més propera. I ho fas perquè vols, perquè creus, sense esperar res a canvi. I ja fa un temps d'això, per tant, haurà quedat clar que no sóc "ambiciosa" en aquest aspecte.
En aquesta campanya em vaig comprometre a dues coses principalment: ciberactivisme i acció al carrer. Potser per a uns/nes, els semblarà que faig poc; en canvi per a altres, que faig la pilota.
En fi, faig el que puc, però em sap greu llegir segons quines coses; tot i que no em dono per al·ludida, que quedi clar, la consciència ben tranquil·la.

5.09.2011

¡Hasta los mismísimos!

Quien más quien menos está más que harto/a de las llamadas de las compañías de telefonía móvil para que dejes la que tienes y te cambies con ellos; juas, la solución a todos tus problemas...
Creo que ya he escrito sobre este tema en otras ocasiones y no me quiero repetir, pero hoy he leído un artículo, que me ha hecho gracia.
Y he de confesar que hago como él, no lo cojo o cuelgo, y la compañía de turno insiste, insiste, insiste...

5.01.2011

Va de festa!

No sé ben bé per quins motius, penso que ve marcat pel calendari litúrgic, les últimes festes venen de dos en dos, o més...
Sant Jordi enguany, que jo recordi mai havia coincidit en Dissabte Sant (potser sí), per a mi atípic total, si bé ho vaig viure molt intensament al meu poble, a l'Aragó. Un poble petit, però gran culturalment, així com solidari.

I avui, "rizando el rizo", primer de maig, Dia del/la Treballador/a, Dia de la mare... alguna cosa més? El millor regal, la visita de la meva filla, i per aquest motiu, la trobada amb els meus estimats nebots; dinar familiar a Ca la Glorieta.
Treballar, el just i necessari, el descans de la guerrera :-)
Que tingueu un bon diumenge mares i fills/es treballadors /res. D'alguna manera, avui, tothom ho celebrarem. Això sí, servidora amb una rosa vermella al puny esquerre aixecat!