8.07.2011

Bella, Itàlia!

Quan després de fer una bona tria de fotografies, et queden unes 400, és difícil posar una al post que vols escriure, per a il·lustrar el que has vist en una setmana de viatge per La Toscana. Al final, em quedo amb aquesta, feta des de San Gimignano.
Han estat uns dies molt intensos viscut a unes terres amb molta història. No sé pas la d'Esglèsies, Catedrals, Basíliques, Museus, Convents, Palaus, Castells, Torres... que he arribat a veure (i els que m'han quedat sense...). He aprés a diferenciar per les almenes si la població va ser amiga o enemiga del poder de l'Esglèsia (güelfes o gibelines). L'origen etrusc, tant de La Toscana com de l'Umbria; des que vaig llegir fa anys aquest llibre, m'atreia. Terra de colines i guerrera.
He de dir que no em penedeixo d'haver fet el viatge programat. Complicat ho hagués tingut per a informar-me de tot el que m'han explicat; amb "el pinganillo" a l'orella, a cada ciutat un/a guia local, ens comentava els origens, la història... Una vegada més es confirma el subtítol del blog Glorieta: "Cuanto más sé, más cuenta me doy de lo que no sé".
L'experiència d'anar en grup amb gent que acabes de conèixer també ha estat molt positiva, com sempre, acabes fent el "teu grupet".
El temps, boníssim, com el títol de la pel·lícula: "Bajo el sol de La Toscana"!
Gana no he passat pas, pizzes i pasta a dojo; i no m'he deixat res pel camí, les pizzes les porto al voltant de la cintura ;-)
Un viatge molt recomanable! Ara a descansar uns dies al poble...

2 comentaris:

Joana ha dit...

Les imatges que has posat al facebook son magnífiques.
Amb el teu permís em quedo amb els carrerons estrets i les vistes a la "campiña", precioses.

Glòria ha dit...

Hola Joana, sí, he fet una selecció de més de 400... Totes teves, agafa les que vulguis. ja veus que de persones no he posat gaires ;-)