3.14.2011

Les Formigues tenen història

Divendres al vespre vaig assistir a la presentació d'un llibre.
Dins dels actes al voltant del vuit de març que hi ha a Mataró, organitzats per diferents vocalies entitas i grups que formen el Consell d'Igualtat d'Oportunitats, la Vocalia de Dones de Vista Alegre fa tres anys que li donen suport a una dona amb els seu projecte, enguany és el de fer difusió d'un llibre, Història d'una formiga de la Susanna Carpi. La idea en sí d'aquestes dones ja la trobo fantàstica, sigui donar suport al projecte que sigui (amb bon criteri que ho fan, és clar), i enguany és aquest. Doncs l'acte va estar molt bé; l'escritora, acompanyada del seu terapeuta ens van anar explicant com pot ajudar a fer front a una malatia el fet d'escriure, que consti que a mi ja em va anar molt bé la terapia de l'escriptura, quan vaig patir la primera mort d'una persona molt propera a mi, la de la meva mare. Una pena que vaig haver d'anar-me abans d'acabar, em vaig sentir molt bé i se'm va fer el temps curt.
Per cert, el llibre no es pot aconseguir a una llibreria, però sí per internet.
Després, disssabte al vespre la cita convocada per les dones era al Centre de la ciutat, però, el temps no va acompanyar i es va fer al centre Cívic de Rocafonda, no vam ser tantes les persones afortunades de poder gaudir de la representació teatral que ens van regalar dones de diferents barris, de diferents vocalies, grups, entitas, edats; totes unides posant en escena com les dones han sortit de l'ombra (també serviria la metàfora de les formigues, les obreres, que surten del formiguer), s'han "desmelenat", va estar molt i molt bé.
Ara ja estic esperant divendres 18, que serà l'acte que nosaltres, les dones socialistes hem organitzat, una taula rodona on coneixerem la trajectòria vital de quatre dones: Dones amb empenta! Voleu venir?
Més formigues que van sortir del formiguer!

6 comentaris:

teresasadurni@hotmail.com ha dit...

Si aquets 8M. sembla que les dones de Mataró hem intentat fer quelcom diferent,menys victimisme i mes missatges positius,jo tambe estic il.lussionada amb el nostre acte del 18M.al Pla del boet,si mes no curiositat i admiraccio de les dones que parlaran

Glòria ha dit...

Doncs sí, prou de victivisme! Unes dones magnífiques, representant a tantes i tantes dones "anònimes".

garbi24 ha dit...

si hem poso faldilla...podré venir?

Glòria ha dit...

I sense faldilla! És un acte per a homes i dones, històries de dones interessants. Gràcies, Garbí.

Eli ha dit...

Me encantaría ir, pero ya sabes que no puedo....
Un abrazo y a por todas!

Glòria ha dit...

Ya... Por cierto ¿Habías oído hablar del libro? Sabes porqué te lo digo. Un abrazo.