8.03.2010

On és la mosca?

Avui llegint aquesta important notícia, he pensat que va pagar la pena la història que tenim a casa amb la mosca de la fruita.
Fa ja una anys, quan la meva filla feia el Treball de Recerca del Batxillerat Científic, no va trobar cosa millor per a fer un seguiment que la mosca de la fruita... Recordo especialment el Nadal d'aquell any, aleshores anàvem al poble i ens quedàvem almenys fins Cap D'any, i l'Andrea tenia tota una col·lecció de gots grans de plàstic transparent (tipus beguda festes) amb mosques, tapats amb tovallons de paper o similar, una goma tipus lligar pollastres, i escrit amb bolígraf dates. Dins mosques: mascles, femelles, parelles, verges, prenyades, amb ulls vermells, recen nascudes... el menjar era una mena de farinetes especial que els hi va preparar, necessitaven una temperatura concreta etc. Ella anava apuntant les novetats que es produïen cada dia, per tant, per Nadal.... les mosques al poble!!!
Quan arribem allà amb allò tan poc agradable (altres porten regals ;)) una mica més i a la iaia li dóna un "soponcio"; no iaia, tranquil·la que les tindré a la meva habitació... més concretament a sobre del radiador de la calefacció, perquè tinguessin caloreta i no es trenqués "el bon rotllo". Bé al final de nota un notable alt, em sembla.
Doncs ja veieu, mentre d'altres tenen gossos, gats a casa; a la nostra ens agrada animals més "sofisticats", els més normalets que hem tingut: periquitos, tortuguetes i hamters, la resta... tela!!!
Aquest paio, de Treball de Recerca va construir un aquari de 300l. per a peixos tropicals d'aigua dolça, fins a piranyes va tenir a dins!
Però tornant a les mosques de la fruita, si el seu estudi contribueix per a la recerca de nous mètodes de diagnosticar i tractaments pel càncer; vinguin mosques a casa!!!
On és la mosca? Aquí, aquí...

3 comentaris:

teresa ha dit...

Si clar si ajuda a la recerca de una cura benvingudes.I jo que hem queixabe que els meus fills portaben gats, gosos i hamsters i algunt ocell perdut a casa, lo teu fa molta por

garbi24 ha dit...

Dins els gots no molesta, el que molesta és la mosca al nas. Notable alt per l'entrada...;)

Glòria ha dit...

Bon dia Teresa i Joan, ja veieu que per alguna cosa (important) serveix, je je je.
Gràcies per la nota, a veure si algun dia arribo a l'excel·lent.
Una abraçada a tots dos.