4.21.2010

Olesa, la Passió

Diumenge passat ja tenia previst anar a Olesa de Monserrat, i més o menys el que faríem tots plegats, però hi havia una activitat que no podia imaginar...
Pel camí vaig rebre una trucada, dient que ens esperaven a la plaça del teatre; quan vam arribar ens van dir que estaven representant La Passió i que ja havia hagut en entreacte, i és que una no està acostumada a anar tard a dormir, cosa que havia fet el dia anterior... Voleu entrar? I tant! És el que té el tenir bons contactes.
Vam fer-ho per la porta petita que veieu entre els dos arbres, allà hi havia actors i actrius, així com "la burra", el projecte de veterinari li va fer un bon reconeixement, fins i tot a la dentadura, em sembla que va dir que era velleta... De seguida ens vam trobar amb les plataformes que pugen a l'escenari, plenes d'oliveres, columnes etc. I amb un Sanedrí que ens va donar la benvinguda. Voleu veure més? Volem veure més! Anàvem agafadets de la mà sense fer soroll, tot a fosques, tot en silenci. Vam veure entre bastidors part de l'escena de "La Última Cena", i quan va acabar, amb el teló abaixat, el públic ja veu una altra escena.
Voleu veure el que es veu dalt de l'escenari? Com podíem dir que no! Ens van portar per una entrada lateral i tot el més discretament possible ens vam quedar en un seients laterals, en aquell moment els Sanedrins estaven reunits, volien agafar a Jesús. Mare meva, quin teatre! Quin escenari! Mai havia vist una cosa tan gran, 1499 butaques! Hi havia molta gent, moltíssima, però clar, no es veia ple, ple; diumenge darrera diumenge omplir això...
Bé, amb molta emoció vam veure a en Judes traient a Jesús, com en Pedro negava al seu mestre per tres vegades, el Prendiment "al Monte de los Olivos", i com el mateix Judes es penja d'una olivera quan se n'adona del què ha fet... (va fer un paper impressionant)
Van encendre llums, era el segon entreacte, i vam sortir, ens esperaven més coses, s'havia d'aprofitar el dia, i vam sortir per la porta gran! Un vermutet al bar, i cap a casa a dinar, que a la tarde teníem una cita a Prats de Rei.
No havia tingut mai l'ocasió de veure La Passió, un altre any potser la veure sencera, són tres hores i mitja... però si algú/na esteu interessats en fer-ho enguany, encara sou a temps!

5 comentaris:

garbi24 ha dit...

Jo no crec que hi vagi doncs no sóc gaire d'aquest tipus de teatre tot i que reconec que és una gran tasca i la passió de molts.

Glòria ha dit...

Doncs sí, pels olesans/es és una passió, i la identitat de la ciutat.

Joana ha dit...

A mi tampoc em diu res, ni que entenc que ho gaudisis tant!

Glòria ha dit...

Joana, amb l'edat que tinc, i ha estat la primera vegada, però va estar bé; potser la manera de fer-ho, diferent...

GURMET ha dit...

Amb la diada neix un nou bloc!!!