3.31.2008

Digne de compartir.

He rebut aquest vídeo que m'ha posat la pell de gallina i el vull compartir, s'ho val!

Pau Casals en un discurs a les Nacions Unides.

3.30.2008

Tarda solidària.

Tot i que pot semblar, al llegir la Peixateria, que parlo d'en Lauri, la botiga on compro el peix fa gairebé 25 anys (he comprat en altres, però no com a clienta habitual), doncs no; parlo de la botiga solidària on es venen productes de comerç just, això vol dir sous dignes i respecte pels drets dels treballadors, que té la Fundació Grup Tercer Món de Mataró i, que ahir van celebrar els seus 10 anys de solidaritat i cooperació amb països menys desenvolupats, amb una gran festa a la Plaça Santa Anna.
Havíem quedat amb la Teresa a les sis; ja es respirava "ambientillo", vam prendre un café assegudes a la plaça (jo suc) mentre vèiem passar els gegants, les batucades, "la mani" dels okupes que no volen que els "toquin la fibra" ("d'algú", puc assegurar com si l'hagués parit que anava per a fer bulto), gent amunt i avall i, la veu per megafonia que ens deia tot el projecte de la Fundació i ens convidava a veure i viure tots els actes de la tarda, com també a degustar el seu cafè i la seva xocolata.
Per fer temps fins a dos quarts de vuit que estava prevista l'aparició de l'Asha Miró, vam anar a veure l'exposició de Gravats de Goya: "Desastres de la guerra" al Museu, impressionant i tètrica, i com ell va dir, el pitjor de tot:"Yo lo vi...", aquesta exposició ja la veig veure fa molts anys al Museu de Fuendetodos (Saragossa), el seu poble.
Al tornar a la plaça, la veu d'en Ramon ja començava a fer galls, tant de repetir en mig de la festa el mateix; vam prendre una xocolata boníssima i, vaig anar a preguntar com anava el tema de l'Asha perquè me'n vaig endur el llibre "Las dos caras de la luna" per signar, resulta que coneixia al tècnic de so i, ja em va dir ell mateix que no venia, es veu que un del seus nens estava malalt. També vam sentir la veu d'en "Noni" pels altaveus, actual president de la Fundació, explicant amb molta il·lusió els projectes de l'ONG.
Seguidament va començar l'actuació d'un Mariachi, la Fundació té un projecte de col·laboració a Chiapas (Mèxic) amb molt de compromís i, aquesta cultura havia d'estar present en un dia tan significatiu com el desè aniversari. A l'acabar, uns quants membres de la colla castellera Capgrossos de Mataró, van aixecar dos pilars en un acte simbòlic de germanor i fusió de cultures, va ser molt emotiu..... Com a colofó, van enlairar cohets.
La de gent que vam trobar! Coneguts, amics, companyes... xerrada amb uns i altres mentre anàvem cap a casa a preparar el sopar (la Teresa va marxar més aviat); el meu fill em va trucar que si podia venir un amic seu a sopar, que si el convidava, com no puc convidar a en Marc!
Total, arribo a casa i em truca la meva amiga de Saragossa que porta tota la setmana malalta, ja va marxar diumenge del poble estornudant... I de la Joana què us puc dir, la meva Joana, segur que molts de vosaltres l'heu trobat a faltar, jo també; ahir a la tarda es trobava millor, però encara no bé del tot. Dues amigues solidàries i cooperants! La Teresa també, per això.

3.29.2008

Es bien cierto.


"VIVIR EN EL 2008 IMPLICA QUE...
1. Accidentalmente tecleas tu password en el microondas.

2. No has jugado solitarios con cartas verdaderas en años.
3. Tienes una lista de 15 números telefónicos para ubicar a tu familia de sólo 3 miembros.
4. Le envías un e-mail a la persona que se sienta junto a ti.
5. La razón que tienes para no estar en contacto con tu familia es por que no tienen correo electrónico.
6. Te vas a casa después de un largo día de trabajo y cuando suena el timbre de tu teléfono fijo, te preguntas que te querrán vender, porque ninguno de tus amigos lo usa ya (eso si es que tienes teléfono fijo).
7. Cuando haces llamadas telefónicas desde tu casa, marcas el '0' para que te dé línea.
8. Cuando llegas a casa de alguien no le llamas al telefonillo, sino que le haces una llamada perdida para que baje.
9. No tienes suficientes enchufes en casa para todos tus aparatos electrónicos. Si pones a cargar el móvil tienes que quita el cargador de pilas, el MP3/4 o la Palm.
10. Salir de tu casa sin móvil, el cual no has tenido los primeros 20, 30 o hasta 40 años de tu vida, te hace entrar en pánico y regresas a por él. (el otro día lo hice yo)
11. Te levantas por la mañana y te conectas a Internet a leer el periódico o tu correo antes de tomar tu café. (eso, después de)
ASÍ ES LA VIDA... y no digas que no."

3.28.2008

Refranero popular.

Hoy como no tengo tiempo de buscar noticia o de buscar información para crear un post. Echaré mano al archivo.
Refranes tradicionales gastronómicos
"ajo, cebolla y limón, y déjate de inyección"
"la cebolla por la mañana oro, a mediodía plata, y noche mata"
"comida que mucho hierve, sabor pierde"
"claridad, y no en el caldo"
"buen alimento, mejor pensamiento"
"la misa es como el pimiento, de poco alimento"
"cuando llueve en agosto, llueve miel y llueve mosto"
"lo peor de la cazuela, es guisarla y no comerla"
"de los olores, el pan; de los sabores, la sal"
"el jamón y el vino añejos estiran el pellejo"
"callos y caracoles, no es comida de señores"
"gástalo en la cocina y no en medicina"
¿En todo este "potaje" entraría también... "contigo, pan y cebolla"?
¡Qué aproveche!

3.27.2008

Prefiero tu voz...

... Prefiero tu voz, prefiero tu voz
prefiero escuchar tu voz
antes que ver el sol
prefiero escuchar tu voz...
Fragmento de "Antes que ver el sol" de Coti.

3.26.2008

"Los García"

Sembla que parlo de la típica família espanyola: "los García", però tot i que podria ser la família tipus, parlo concretament d'una que el cognom del pare és aquest, i a casa els coneixem així, com "los García".
Fa molts anys que tenim relació, quan a P-5 el fill d'ells (el mitjà de tres) i el meu es van fer amics, molt amics, a l'escola Balmes; aleshores ja comença un apropament amb els pares, els germans... Ha vingut al poble, nosaltres hem anat al seu d'Extremadura, hem compartit dinars, sopars i molts moments agradables.
El pare treballava en un forn de la nostra ciutat i, que fa uns anys, tot i que el pa era excel·lent, l'empresa va tancar. Va estar buscant feina per tot el Maresme i cap l'acabava de cuallar; va ser així que va saber que a Martorell es trapassava un forn. Van fer un pensament, en principi a curt termini, però va anar molt bé i se'n van anar definitivament a viure allà, on tenien la vida. El meu fill ho va sentir molt, per a ell era perdre un amic, però no l'ha perdut, han continuat en contacte.
En Carlos ha estat des de petit un gran lector (té un bon exemple a casa); ens passàvem els llibres d'Agatha Cristhie perquè, com a mi, li agradava la intriga i el suspens. Ara està estudiant 3r de Periodisme i també ajuda a la botiga dels seus pares; com ell diu, és "panaderista".
Va ser així com vaig conèixer a en Mateo, l'avi matern d'en Carlos, en l'època que feia serveis a domicili com a Treballadora Familiar. Feia anys que estava amb diàlisi i amb forts dolors, però tot i així ha tornat algun estiu al seu poble (i això que era una odissea, tres cops per setmana anant a Talavera). Dissabte a la nit ens va deixar i el vam acomiadar dilluns al migdia fills, néts, familiars, coneguts i amics. Les seves cendres tornaran a Helechosa de los Montes, un poble amb flaire a jara, el seu estimat poble. Descansa en pau Mateo.
Estos pareados se los dediqué hace dos años a "los García", al cumplir sus bodas de plata; nos incluyeron en su lista de amigos para pasar un fin de semana fabuloso.
El 14 de Febrero
día de los enamorados,
celebran las bodas de plata
la Julia y el Armando.
25 años de amor
y tres hijos son el fruto,
emigrar de Mataró
les costó un buen disgusto.
Mucho han pencado los dos
son currantes verdaderos,
en lo bueno y en lo malo unidos
y al final de panaderos.
Son los amos del croissant
de baguettes y madalenas,
Martorell come su pan
y la tienda siempre llena.
Cumple años Armand también
y queremos felicitarle,
pasar un "finde" muy bien
los papás sin los chavales.
Esta colla de amigos
queremos agradecerles,
el placer de compartirlo
y esperamos corresponderles.
Mensaje de gratitud:
¡por muchos años familia!
Que no nos falte salud
ni nuestro pan de cada día.

3.25.2008

Cal que neixin flors a cada instant.


Fe no és esperar,
fe no és somniar.
Fe és penosa lluita per l'avui i pel demà.
Fe és un cop de falç,
fe és donar la mà.
La fe no és viure d'un record passat.
No esperem el blat
sense haver sembrat,
no esperem que l'arbre doni fruits sense podar-lo;
l'hem de treballar,
l'hem d'anar a regar,
encara que l'ossada ens faci mal.
No somnien passats
que el vent s'ha emportat.
Una flor d'avui es marceix just a l'endemà.
Cal que neixin flors a cada instant.
Fe no és esperar...
Enterrem la nit,
enterrem la por.
Apartem els núvols que ens amaguen la claror.
Hem de veure-hi clar,
el camí és llarg
i ja no tenim temps d'equivocar-nos.
Cal anar endavant
sense perdre el pas.
Cal regar la terra amb la suor del dur treball.
Cal que neixin flors a cada instant. (Lluis Llach)
Perquè cada dia hem de tenir una il·lusió... Cal que neixin flors a cada instant!

3.24.2008

Se cumplieron los pronósticos.

Permitidme que el post de hoy se lo dedique a dos amigos; ellos son hermanos y residentes, uno en Zaragoza y el otro en Badalona. Estos días, el de Zaragoza me ha dicho que entra cada día en Internet para leerme... José Antonio, especialmente para ti, además en castellano, que me dices que escribo demasiado en catalán.
Hemos vuelto de vacaciones, al mediodía ya habíamos llegado; una llamada de ayer, anunciando la defunción del padre de una amiga, nos ha hecho ser puntuales para asistir al funeral y, se cumplieron los pronósticos: frío, mal tiempo, abrimos los paraguas... También hizo sol, el viernes fuimos de excursión, como cada año y nos hizo un día fabuloso.
El Viernes Santo, de la Sierra de Gudar y Javalambre que pensábamos visitar en principio, debido al mal tiempo, acabamos decidiéndonos por "Els Ports" de Beceite; que también descartamos en el último momento por ir mal equipados para andar por El Parrizal. Cogimos dirección Teruel; paramos en Escucha para visitar El Museo de la Mina, pero se tenían que sacar las entradas con antelación, así que almorzamos y seguimos camino, llegando a la capital de la provincia con mucha armonía, todo el viaje cantando canciones típicas de excursiones que nos pedía Cynthia, la única niña del grupo, los otros nueve éramos adultos. En Teruel retumbaban algunos bombos y tambores, nada que ver con la movida del Bajo Aragón, unos cuantos entraron a visitar El Mausoleo de Los Amantes, yo ya los he visto en otras ocasiones y fui de los que se quedaron fuera. Comimos muy bien (de vigilia) y por la tarde entramos a La Catedral, siempre la había encontrado cerrada; y a media tarde iniciamos el regreso pasando por El Maestrazgo, paramos en Trochón, conocido por sus quesos y fuimos a la "fábrica" a comprar. Cuando llegamos al Mas ya era el atardecer, un poco de aseo personal y a cenar con toda la peña, Los Calaveras.
El sábado, también cena, pero conmovidos por la noticia de que cuatro jóvenes del pueblo del Club de Espeleología 8, se habían quedado atrapados en una cueva de Cantabría; la chica, sobrina de Isabel, una amiga de la peña. Afortunadamente fueron rescatados sanos y salvos, todo se arregló y pudieron hablar con sus familias.
Ya he dicho en muchas ocasiones que Mas de las Matas no es un pueblo de tantos de Teruel, es diferente; gente inquieta y poco conformista.

3.20.2008

El recluta Aznar.Hoy quiero dedicar "con todo mi cariño" al expresidente Aznar este trozo de parodia que salió en TV en su momento (se ha ganado el premio a pulso). Durante su visita a la División Acorazada Brunete, Aznar, pasó revista a las tropas que le rindieron honores y vio cumplido su deseo de tripular un carro de combate, equipado con traje de campaña ¿Os acordáis?

"Con gallardo brío y altivez militar

pasa en el cuartel revista Aznar

quién diría al verlo con ese aire marcial

que no hizo la mili ni bien ni mal.

A todo el que se encuentra le saluda al pasar

no saluda así un civil, pero en fin, a él le da igual.

Con gracia y desparpajo

desfila y marca el paso

parece José Mari todo un mariscal.

Ya desfila el Presidente

orgulloso y muy consciente

de su porte militar

no le encaja bien la gorra

que algo de cabeza sobra

¡será de tanto pensar!

Han llegado a comentar

que a José María Aznar

del servicio le libraron

"na" más verlo adivinaron

que era un inútil total".

3.19.2008

"Las fashion victims"

La Teresa m'ha fet arribar aquest e-mail, és divertit i, m'ha fet buscar per Internet quin c... era el color "azul petróleo" sempre vaig pensar que el petroli era negre...; he trobat unes quantes tonalitats, serà aquesta la favorita de "las fashion victims, o més fosca?
"Las mujeres somos víctimas de un complot urdido por mentes perversas que se reúnen en un lugar secreto y deciden lo que ellos llaman "tendencias de moda". ¿Quiénes son? ¿Cómo lo hacen?
Yo me imagino que llega Paco Rabanne y dice: - "Veo, veo, ... que este año se va a llevar el azul petróleo".
Y saltan a dúo Victorio y Lucchino: - "Eso, eso. Y los jerséis sin mangas, pero de cuello alto, ¡y que se jodan!".
¡Y date por jodida! Porque la moda no es una industria. ¡Es una secta dirigida por maricones! Y de esos seres que nos odian ¿qué podemos esperar?... Si nos hacen ir con estos pantalones que se abrochan en la rabadilla y nos hacen creer que vamos bien (Creo que lo hacen para que luzcamos esos ridículos tangas que tanto molestan). O con esos otros pantalones de pata larga que van limpiando las aceras.
¿Ustedes saben lo que son las fashion victims? Son las mujeres que han caído en sus redes y ya no pueden escapar. Esas que cuando se acercan a un escaparate, oyen voces en su cabeza: "El poder de la moda te obliga", "el poder de Dior te gobierna". Realmente, yo me dí cuenta del poder que tiene esta secta cuando intenté comprarme un vestido rojo. Parece fácil, ¿verdad? Un vestido rojo. Pues no. ¡Porque las tiendas están en el ajo! Son las representantes de Dior en la tierra. Y , claro, llego yo, y le digo a la dependienta:
- Buscaba un vestido rojo. Y me suelta:
- ¿Rojo? Este año no viene nada en rojo. Este año viene el azul petróleo.
- ¿Y eso rojo de ahí?
- Eso es la funda del extintor, pero si quieres te la saco.
¡Así es como empiezan las sectas: anulando tu voluntad! Porque, de repente, me veo diciendo:
- Vale, sácame uno azul petróleo de la 38.
Y, en ese momento, la dependienta me mira como se mira un Fiat Panda desde un todoterreno:
- ¿La 38? Tú estarás entre la 40 y la 42.
Claro, yo la miré a ella como diciendo: "Y tu estarás entre gilipollas y tonta del culo" Pero le dije:
- Perdona, yo soy una 38.
- No, si ya. Pero es que este año viene la 38 ceñida, ¿sabes?
Y es que ese es el segundo paso de la estrategia de la secta. Disminuir tu autoestima para poder dominarte mejor. Ahí, yo dije:
- Con esto no me pillan. ¡Yo me pruebo la 38 aunque me la tenga que meter a rosca! Y, claro, te miras al espejo y ves lo que ves. Una morcilla. Una morcilla azul petróleo. Y digo yo: si en todo el mundo un metro es un metro y un kilo es un kilo, ¿por que la talla 38 no es siempre la talla 38? Tú vas al Carrefour y la talla 38 se la puede poner King África y, sin embargo, te vas a Versace y la 38 no se la pone ni Melody.
Total, que hice lo que hacemos todas: llevármelo. Si, porque pensé lo que pensamos todas: "Así me obligo a adelgazar". "Me obligo a adelgazar." ¿Seremos idiotas? A las dos semanas te estás obligando a regalárselo a tu sobrina. ¡Es como comprarte unos zapatos del 34 para obligarte a que te encoja el pie! Pero es que ese es otro de los síntomas de que estás entrando en la secta: someterte voluntariamente al sufrimiento físico. Aunque, a veces, cuando todavía no estás abducida del todo, consigues tener un momento de lucidez y decir: "No, no me lo llevo". Y, entonces, esa enviada del mal que es la dependienta te dice la frase definitiva:
- Llévatelo, no seas boba, ¡que lo puedes devolver! ¡Y lo compramos! Como lo puedes devolver... Eso es como comerte un trozo de moqueta: ¡como lo puedes devolver! Así que volví a casa con mi vestido azul petróleo de la 38. Me lo pongo y le pregunto a mi marido:
- ¿Como me queda?
- Pequeño.
- ¿Si? ¿Me marca mucho?
- Te va a hacer llagas. Ahí me dije: "Tere, modérate. Esta es otra prueba. La secta de la moda quiere que rompas lazos con tu entorno". "¡No, no van a poder conmigo!". Me lancé a la calle y no paré hasta que encontré el único vestido rojo que quedaba en toda la ciudad. Cuando lo vi, dije: "¡Me lo compro! ¡Que le den a Paco Rabanne. Y que Victorio le dé a Lucchino!" ¡Ja! Y salí de la tienda triunfante, con mi vestido rojo. Pero la alegría me duró dos escaparates. Es algo que nos pasa a todas las mujeres. De repente, se te viene el mundo encima: "Coño, ¿y qué hago yo con un vestido rojo, si este año lo que se lleva es el azul petróleo?" Oye, que no pude pegar ojo en toda la noche. Tuve unas pesadillas... Estaba yo en una misa negra, atada de pies y manos, y los grandes gurús de la moda, rodeándome como en Poltergeist: "Tereee. Veeen hacia el glamouuuuur." Total, que me desperté, empapada en sudor y dije: "¡Vale, esta bien! ¡Me rindo!" Me unté entera con vaselina para que me entrara el traje, y me presenté en la boda de mi amiga Jessi, vestida de azul petróleo. Cuando llegué a la iglesia me encontré con que íbamos todas iguales... Allí había más azul petróleo que en una playa del golfo Pérsico. Ahí te das cuenta de que te han captado, has entrado en la secta, y a partir de ese momento honrarás a Victorio y a Lucchino, no nombrarás a Chanel en vano y amarás a Dior sobre todas las cosas".

3.18.2008

Ben farcida...


Ja estem a Setmana Santa; demà, Sant Josep i, demà passat Dijous Sant. Divendres Sant, comença la primavera. Diumenge, el meu Sant, avui ja ho he celebrat amb una bona amiga, amb un esmorzar... S'ha ajuntat tot! Mentre, fa un temps d'hivern que anem tots pel carrer més abrigats que al gener; pensant en la roba que ens en durem de vacances (que no s'oblidi el paraigües, diuen...).
Quina setmaneta i, "yo con estos pelos"!!!

3.17.2008

Cap de setmana.

Ja estic de vacances, des de divendres passat fins el proper dimarts, 25. Mentre, he tingut un cap de setmana variat i entretingut.
Dissabte al matí vam anar a visitar la Planta de Tractament de Residus del Maresme una quarentena de companys/es; organitzada per la Sectorial de Medi Ambient del PSC, amb la Glòria com coordinadora i, l'Alcalde, President del Consorci com guia. Ens vam fer un tip d'escales amunt i avall (i jo amb sabates de taló fi...), no ens va quedar cap racó per veure; una empresa, com qualsevol altra; neta i polida, més que d'altres!
A la tarda vaig anar a visitar uns amics, el seu fill ja és a casa i, està preciós, pesa 3,600 quilos! Després em vaig quedar una estona a la Plaça Santa Anna, on havia un acte per commemorar El Dia Internacional de la Dona; acompanyada per la Carme, també vaig saludar a l'Anna i a en Xesco. Ja es feia tard i xino xano vaig pujar cap a casa a preparar el sopar.
Diumenge canvi de plans, pensava anar a fer el meu passeig, però va guanyar-me la Fòrmula 1 i em vaig quedar sense; tot i que jo ja sabia qui havia estat el primer i el quart en arribar a la meta.
Dinar a casa dels avis per acomiadar la temporada; dijous marxem tots al poble i ells ja es quedaran allà, fins a l'hivern pròxim, si tot va com ha d'anar.
A la tarda sí que vam anar al Passeig Marítim, una bona caminata, per cremar sucre, sal, greix... Ja se sap, qui mou les cames, mou el cor!
Altres detalls no són rellevants, ni crec que ningú senti curiositat.
Cap de setmana senzill i entre amics!

3.16.2008

Imatges.

Avui, un recull d'imatges que em volen dir alguna cosa:


Llàgrima en blanc i negre... per què, per qui??


Després... vindrà la calma.


I tant que existeix!!! Com "Teruel"!

En aquesta... sobren les paraules!

3.15.2008

¡La definitiva!

¡Anda que no se pega la j... letra!!! Estoy todo el día tarareando el chiki chiki...Yo me pregunto: ¿Y las bailarinas también irán a Belgrado? Una de ellas es la actriz mataronina Silvia Abril. Conozco a alguien de su familia.
La letra definitiva de "Baila el Chiki Chiki" quedará así:

¡Perrea! ¡Perrea!
¡Perrea! ¡Perrea!
El chikichiki
mola mogollón,
lo bailan en la China
y tambien en Alcorcón.
Dale chikichiki
a esa morenita
que el chikichiki
la pone muy tontita.
Lo baila Jose Luis,
lo baila bien suave,
lo baila Mariano,
mi amor ya tu sabes.
Lo bailan los brother,
lo baila mi hermano
lo baila mi mulata
con las bragas en la mano
¡Perrea! ¡Perrea!
El Chiki Chiki
is a Reaggetton
dance in Argentina,
Serbia and Oregón
give el Chiki-Chiki
to that little sister
with el Chiki-Chiki
She's gonna like it mister!
Dance it with Alonso,
dance it with Gasol
dance it with your brothers,
all around the world.
Dance it with Bardem
dance it with Banderas
dance with Almodóvar
dance la Macarena.
Y el chiki chiki se baila así:
Uno: el brikindans
Dos: el crusaíto
Tres: el maiquelyason
Cuatro: el robocop.
Baila el chikichiki
baila el chikichiki
Lo bailan los jevis
y también los friquis
lo bailan en la cárcel,
lo bailan en la escuela,
lo baila mi madre
y también mi abuela.
Baila el chikichiki
baila el chikichiki
lo bailan los jevis
y también los friquis.
Lo bailan en la cárcel,
lo bailan en la escuela,
lo baila mi madre
y también mi abuela.
Lo canta el Tigre Puma
con su traje a rayas
y Juan Carlos le dice
¿por qué no te callas?
En el velatorio
del Padre Damián
pusieron chikichiki
y el muerto echó a bailar
¡Bailar, bailar, bailar!
Y el chiki chiki se baila así
Uno: el brikindans
Dos: el crusaíto
Tres: el maiquelyason
Cuatro: el robocop
Perrea Perrea
Lo baila Jose Luis,
lo baila bien suave,
lo baila Mariano,
mi amor ya tu sabes.
Lo bailan los bródel,
lo baila mi hermano
lo baila mi mulata
con las bragas en la mano.
Y el chiki chiki se baila así
Uno: el brikindans
Dos: el crusaíto
Tres: el maiquelyason
Cuatro: el robocop
Uno: el brikindans
Dos: el crusaíto
Tres: el maiquelyason
Cuatro: el robocop
¡¡¡PERREA PERREA!!!

3.13.2008

No cal anar tan lluny...

Ens vam quedar a quadres amb l'escàndol sexual del Governador de Nova York i, que ha acabat amb la renùncia del seu càrrec. Jo, la veritat, ho veia com de lluny... Però avui he llegit que un exregidor del PP de Palma de Mallorca també!!! 45.000 euros, són molts euros per a despeses en clubs d'alterne; i a sobre fer-ho a càrrec de l'Ajuntament...

¿Serán las hormonas?

Como en los anteriores post de preguntas y respuestas de alumnos de la E.S.O. con los comentarios punzantes del profesor, hoy voy a poner una selección de respuestas, de "perlas de bachillerato", los comentarios del profesor entre paréntesis. Son del año 2004, y dicen que transcritas tal cual...
"- Los niños nacían a menudo a edad temprana...
(¿¿??)
- La mortalidad infantil era muy elevada, excepto entre los ancianos...
(¡Vaya potra tuvieron los ancianos!)
- Carlomagno se hizo castrar en el año 800...
(¡Ay!)
- Cuando los campesinos pagaban sus impuestos se quedaban con un agujero en la bolsa...
(!Bueno, mejor que lo de Carlomagno!)
- Para hacer huevos, la gallina debe ser fermentada por un gallo...
(¡Al vino, claro!)
- Gracias a la estructura de su ojo, el águila puede leer un periódico a 1.400 metros...
(¡No sabía que las águilas fueran tan listas, ¡Hoy en día la información es todo!)
- Los caracoles son todos homosexuales...
(¡Alguno hasta ha salido del armario y todo!)
- El cerebro de la mujer se llama cerebelo...
(¡El Plan de Igualdad a tomar viento!)
- Las nubes con mayor carga de agua son los gruesos cunilíngüis...
(¡Con esas edades tienen las hormonas en revolución y eso tiene que salir por algún lado!)
- El paso de estado sólido al estado líquido se llama follifacción...
(¡Más hormonas en efervescencia!)
- Un Kg, de mercurio pesa prácticamente una tonelada...
(¡Gramo más, gramo menos!)"
Ahora para justificar un poco las dudas existenciales que tienen los adolescentes voy a poner trozos de una parodia de hace unos 10 años, cuando la Ministra Mariscal (PP) propuso una Ley que sancionara con multas qualquier tipo de manifestación amorosa en público, si los implicados fueran menores de edad, titulada: No tienen edad para amarse.
"... son las cosas de los granos
son las cosas del acné...
... si a nosotros las hormonas
nos están dando la murga
eso no se soluciona
con bromuro y una purga...
... que vas a quedarte ciego
que puedes quedarte enano
que la médula se seca
y te sale un callo en la mano...
... a esa gente se le olvida
cuando tenían mi edad
y jugaban a escondidas
a doctores y a papás..."

3.12.2008

Una altra nena d'en Felipe

Aquesta dona, com la Carme Chacón, no va ser una nena d'en Rajoy; va ser una nena d'en Felipe González!
La primera que em va felicitar la nit electoral per la victòria socialista, la meva estimada neboda.
Per cert, avui és l'aniversari d'en Joan, el seu home; un gran home! Per molts anys, Joan!
.

3.11.2008

Victoria que sabe a gloria.

Buscando imágenes por Internet para esta post, he encontrado la tercera Gloria Figuerola, más concretamente un dibujo de ella, una niña de cuatro años. Conocía la existencia de la segunda, en alguna ocasión ya he explicado curiosidades que me han pasado sobre ello, pero una tercera... He quedado atónita. sólo nos diferencia a las tres el segundo apellido.
He buscado el significado del nombre gloria, ayer que tantos y tantas me hablaron de la victoria y de la gloria alcanzada en las elecciones por el partido socialista.
¿Tendrá algo que ver en la vida el nombre que te ponen al nacer...?
"Gloria
Significado: Invocación a Dios. Fama, admiración, prestigio, honor.
Origen: Nombre femenino de origen latino.
Atributos personales: Es intuitiva, alegre y de gran voluntad. Tiene muy buen sentido del humor y cuando se propone algo pone toda su energía para conseguirlo.
Amor: Es romántica, cariñosa y detallista.
Naturaleza Emotiva: Naturaleza emotiva, amable y condescendiente. Suave, cordial, sagaz. Ama la armonía de las formas y los métodos persuasivos. Le gusta sentirse alabada.
Naturaleza Expresiva: Es consecuente. Se expresa en la calidad, comodidad y utilidad del atavío personal. Gustosa se prestará a mejorar la vida urbana y la familiar. Ama el acompañar y ser acompañada.
Talento Natural: Es mente de pensamiento previsor. Se expresa como pensadora práctica, que planea en grande y al planear se sirve simultáneamente de la codificación y de la demolición. Recibe aumento en las empresas que requieren de métodos de esfuerzo organizado. Su mente es tanto más previsora cuanto más extensa es la empresa. Ama lo importante, lo que requiere tiempo y obra con el tiempo. Podría destacar en profesiones como experta en eficiencia, industrial, ejecutiva, editora o crítica editorial, comerciante, empleada pública, banquera, intérprete.
Número de Suerte: 7"
Si a todo esto le añadimos el haber nacido bajo el signo de Escorpión... la mezcla puede ser explosiva.
De ello escribiré otro día.

3.10.2008

Ha guanyat el vermell!

Foto: Q.M.
Ha guanyat el vermell: el vermell del socialisme, el vermell de la sang d'aquest cor de la família socialista, que batega per la pau, la justícia i la llibertat, el vermell de la sang que va vessar el company basc Isaías Carrasco...
Darrera queda la magnífica campanya, amb esforços, alegria, optimisme... només ennegrida per l'assassinat divendres passat d'aquest exregidor socialista en mans d'ETA, que va pagar amb la seva vida un preu molt alt per defensar la democràcia, massa alt!
El triomf va per a ell, quedarà en el record de tots nosaltres el seu nom i les paraules de la seva filla.
Quatre anys més de Govern socialista, quatre anys més de Govern Zapatero. Felicitats!!! De tot cor.
3.08.2008

A vegades...

Tothom hem rebut notícies de tot tipus: bones, dolentes, tristes, alegres, ni fu ni fa... El mitjà és el que ha anant canviant, per la carta convencional ja es reben poques de trascendentals; ara és per telèfon o per e-mail.
Degut al bagatge que tinc familiar (al juny farà vuit anys que sóc la més gran de la meva família), he rebut moltes notícies alarmants, però la que no se me'n va del cap i recordo perfectament el que feia en aquel moment, és quan a començaments de la tardor del 1997, la meva neboda em va confirmar per telèfon el diagnòstic de la malatia de la meva germana, el que tots teníem en ment i volíem descartar... Tenia el tècnic de la rentadora a la galeria, i després de penjar el telèfon, no entenia ni el que em deia que s'havia d'arreglar; entrava a la cuina, passava al menjador, anava pel passadís endavant buscant la meva habitació (el meu refugi, el meu racó preferit).
Sé que vaig fer un crit esgarrifós: Per què???
També hi ha vegades que reps una trucada inesperada, d'un número molt llarg i extrany que no et sona de res i, que sembla que vingui directament del cel, perquè després... et fa veure el sol, la lluna i els estels.

3.07.2008

Per què?

Avui la Glorieta està trista i no té ganes d'escriure res, ho enteneu, oi?

3.06.2008

Amb totes les teves forces.

40.000 persones han vist en directe el míting de Zapatero al Sant Jordi; 35.000 dins i 5.000 fora. Bé, almenys... 40.002; nosaltres dos érem davant de l'ordinador a casa, veient-lo per la televisió del PSOE. Quina gentada!!! Quina emoció veure tot plegat!!!
Recordeu, diumenge, aneu a votar!!!

Si tú no estás aquí...

Hace unos días que me ronda por la cabeza esta preciosa canción de Rosana, y hoy leyendo el post de la Joana he visto que volvemos a coincidir en gustos. Así que no escribo nada, lo ha hecho ella con su magnífico relato, insinuante y seductor ¡Inagotable Joana!

3.05.2008

Porque madre... sólo hay una.


Dedicado a las madres , con mirada positiva y mucho cariño.

"Todo lo que siempre necesité saber, lo aprendí de mi madre:
-Mi madre me enseñó a APRECIAR UN TRABAJO BIEN HECHO:
Si os vais a matar, hacedlo afuera. Acabo de terminar de
limpiar!"
-Mi madre me enseñó RELIGIÓN:
"Reza para que esta mancha salga de la alfombra".
-Mi madre me enseñó RAZONAMIENTO:
"Porque yo lo digo, por eso... y punto"
-Mi madre me enseñó PREVISIÓN:
"
Asegúrate de que llevas ropa interior limpia, por si tienes un
accidente".
-Mi madre me enseñó IRONÍA:
"
Tú sigue llorando, verás como te doy una razón para que llores de
verdad".
-Mi madre me enseñó a ser AHORRATIVO:
Guárdate las lágrimas para cuando yo me muera
!!!'"
-Mi madre me enseñó OSMOSIS:
"Cierra la boca y come"
-Mi madre me enseñó CONTORSIONISMO:
"¡Mira la suciedad que tienes en la nuca, vuélvete!"
-Mi madre me enseñó FUERZA Y VOLUNTAD:
"
Te vas a quedar sentado hasta que te comas todo".
-Mi madre me enseño METEOROLOGÍA:
"Parece que ha pasado un huracán por tu cuarto".
-Mi madre me enseñó VERACIDAD:
"¡¡Te he dicho un millón de veces que no seas exagerado!!"
-Mi madre me enseñó MODIFICACIÓN DE PATRONES DEL COMPORTAMIENTO:
"
Deja de actuar como tu padre"
-Mi madre me enseñó habilidades como VENTRILOQUIA:
"
No me rezongues, cállate y contéstame: ¿por que lo hiciste?"
-Mi madre me enseñó LENGUAJE ENCRIPTADO
"No me, no me... que te, que te..."
-Mi madre me enseñó técnicas de ODONTOLOGÍA:
"Me vuelves a contestar y te estampo los dientes contra la pared"
-Mi madre me enseñó GEOGRAFÍA DE ESPAÑA:
"
¡Como sigáis así os voy a mandar a uno a Cádiz y al otro a La Coruña!"
-Mi madre me enseñó BIOLOGÍA:
"¡Tienes menos cerebro que un mosquito!"
-Mi madre me enseñó LÓGICA:
"Mamá, ¿qué hay de comer?'' ¡COMIDA!"
-Mi madre me enseñó RECTITUD:
"Te voy a enderezar de un tortazo"


La imagen de mamá, con el tiempo.

A los 4 años: "¡Mi mamá puede hacer cualquier cosa!"
A los 8 años: "¡Mi mamá sabe mucho! ¡Muchísimo!"
A los 12 años: "Mi mamá realmente no lo sabe todo..."
A los 14 años: "Naturalmente, mi madre no tiene ni idea sobre esto"
A los 16 años: "¿Mi madre? ¡Pero qué sabrá ella!"
A los 18 años: "¿Esa vieja? ¡Pero si se crió con los dinosaurios!"
A los 25 años: "Bueno, puede que mamá sepa algo del tema...
A los 35 años: "Antes de decidir, me gustaría saber la opinión de mamá"
A los 45 años: "Seguro que mi madre me puede orientar'"
A los 55 años: "¿Qué hubiera hecho mi madre en mi lugar?"
A los 65 años: "¡Ojalá pudiera hablar de esto con mi mamá!"

3.04.2008

Algú dubta del meu vot?


Fent un volt per Internet, tot visitant la quantitat d'artistes i art en fotografia que hi ha, vaig arribar a aquest fotobloc; la imatge em va encantar.
El meu vot diumenge dia nou, ja sabeu per a qui serà, per a en Zapatero (sembla que el d'ella també). El meu vot avui per a la millor fotografia: "El Presi", de "l'Abuela Pinocho's"i això que tenia triada una altra...

3.03.2008

Rajoydi.

Ja l'hem trobada!!! La nena d'en Rajoy!!!
Recorda, si diumenge no anem a votar... Ells tornen!

3.02.2008

El cel de Les Cinc Sènies.


Aquest és el cel que es podia veure avui a les 7:45 del matí a sobre de Les Cinc Sènies.
Suposo que degut a que no feia ni un pèl d'aire, s'han anat quedant les ratlles dels avions que van cap El Prat (alguns fan una lleugera volta). Jo feia una estona que m'havia llevat i, al pujar les persianes del menjador, he vist un cel tan bonic que no m'he pogut estar de fer una foto; el problema... la càmera, la del meu fill és de "semi-professional" que dic jo, les digitals normals són més senzilles. Fins el on-off, treure la tapa de l'objectiu i trobar el botó de disparar, arribava, més no! He anat al seu llit (igual estava en el primer son), poc més i m'engega a fer punyetes, al final he premut el botó dues vegades: aquí el resultat.
Després resulta que no tenia ordinador! Ahir, havent dinat, ens vam anar cap a la Catalunya Central, a l'Alta Anoia a visitar el meu nebot i, el meu fill es va quedar desmuntant el teclat; com ja sabeu fallava l'"eme", una amiga em va regalar un inalàmbric, però va desconfigurar tot i ho vam treure. Divendres vam comprar un de nou, i els nois ens ho vam fer tornar: que si aquest va bé, que si no cal, que això no és res, una mica de pols, que si... Bé, quan vam tornar al vespre es veu que al muntar-ho, sobraven peces! Tot ell se n'ha anat a l"eme"!!! Ara sense ordinador fins que no tinguem un teclat nou.
Sort del portàtil de la meva filla, ara que clar, un per a quatre...

3.01.2008

¡Ay, qué risa! (II)

Con este segundo bloque acabo el : ¡Ay, qué risa! Tan divertido como el primero.


"- Terremoto: Son movimientos bruscos que se tragan a las personas
(No me gustaría encontrarme por la calle con un movimiento brusco de esos)
- Arterias: Son unos tubitos de plástico flexibles.
(Yo ya nací con marcapasos y todo)
- Mahoma: Nació en La Meca a los cinco años.
(Ni te imaginas lo mal que lo pasó su madre al dar a luz, menudo cabezón tenía a los 5 años)
- Fósiles: Son unos señores muy antiguos...
(En una excavación encontraron a un abuelo con boina solidificado)
...Son animales que se extraen de los grandes museos, como el de Madrid.
(Si es que plantas un fósil y crecen en cualquier sitio)
-¿Qué es una Encíclica? Es un buque de hierro que flota en el mar.
(Es como el Papamóvil pero en barco)
- Animales polares
: Son la Osa mayor y la Osa menor.
(No te olvides de la constelación de Orión, menudo bicharraco)
- El sexto mandamiento: No fornicarás a tu padre y a tu madre.
(Jodida Iglesia, siempre amargando a la gente)
- Minerales: Son animales sin vida.
(Es verdad, ni se mueven ni "na", son de aburridos estos animales...)
- Qué es la hipotenusa: Lo que está entre los dos paletos.
(Sí, entre el cenutrio y el pardillo)
- Dónde fue bautizado Jesucristo: En Río Janeiro.
(Con Ronaldinho y Romario, menuda fiesta se pegaron)
- Napoleón: Está enterrado en "Los Paralíticos", en París.
(Debe ser por lo de la mano tonta que tenía)
- Geografía
: En Holanda, de cada cuatro habitantes, uno es vaca.
(Las vacas hasta cotizan en la seguridad social, están muy avanzados)
- Religión: Caín mató a Abel con una molleja de burro.
(Le costó, pero al final lo consiguió)
- El cerebelo: Es el fruto del cerebro.
(Como mejor está es en zumo)
- Felipe II: Nació por poderes en Valladolid.
(Por no decir por cojones)
- Quién inventó el pararrayos: Frankenstein.
(Realidad y ficción ¿qué diferencia hay?)
- Insectos: El paludismo es producido por la mosca "SS".
(Jodidas moscas nazis)
- ¿Qué significa leucocito? Como su nombre indica Leu significa animal, y cocito, pequeño.
(Obviamente, hay que ser tonto para no darse cuenta)
- Partes del tronco: Ombligo, cintura y tetilla.
(La tetilla es un órgano vital para el ser humano)
- Anfibios: De los huevos de rana salen unas larvas llamadas cachalotes.
(Mmmmh, cachalotes en las charcas... interesante)
- La conquista de Méjico: Fue realizada por dos extremeños: Menéndez y Pelayo.
(¿O tal vez Ortega y Gasset?)"